Köszöntünk a IMAGINE portál
Névjegy
 Regisztrálás   
 
  

<< [ 1..10 ] [ 11..20 ] >>

Súgó használata Windows 10 alatt
2015. November 16. Monday, 15:52 Szerző: nukeadmin (760 olvasás)
Az IMAGINE használata

Az Imagine Logó Súgója sajnos nem működik Windows 10 operációs rendszeren. Ahhoz hogy ezt a problémát orvosoljuk, a következő lépéseket kell megtenni:

Töltsük le az alábbi csomagot, és tömörítsük ki egy mappába!

Ezek után futtassuk az Install.cmd programot rendszergazdaként! Ehhez jobb gombbal kell rákattintani, és a „Futtatás rendszergazdaként” opciót kell kiválasztani.

(Tovább... | Értékelés: 5)

Imagine plugin Firefoxban
2014. February 09. Sunday, 13:02 Szerző: nukeadmin (2604 olvasás)
Az IMAGINE használata

A Firefox böngésző újabb változataiban az Imagine beépülő modul (plugin), ami a web-es projektek megjelenítését teszi lehetővé, nem mindig működik megfelelően. Ezen probléma megoldása kétféleképpen történhet.

1. eset:
Amennyiben egy újonnan telepített számítógépre telepítjük a Firefox böngésző új változatát, akkor a Mozilla Firefox mappában nem jön létre a plugins mappa. Ezt manuálisan létre kell hoznunk és utána újra kell telepítenünk az Imagine plugint.

2. eset:
A Firefox böngészőben be kell állítani, hogy a régi típusú beépülő modulok (pluginek) is működjenek. Ehhez a Firefox böngésző eszköztárába (ahova a webcímet is be szoktuk írni), be kell írnunk a következőt:
about:config

Az Enter lenyomásával megjelenik egy biztonsági figyelmeztetés. Az "Óvatos leszek, megígérem!" gomb lenyomása után különböző beállítások és értékek jelennek meg. Keressünk rá "plugins.load_appdir_plugins" nevű beállításra úgy, hogy a keresőmezőbe bemásoljuk ezt a szöveget.
Amennyiben itt az érték hamis, kattintsunk rá a sorra duplán, hogy igazzá váljon, és indítsuk újra a böngészőprogramot!(Tovább... | Értékelés: 3)

tanitobacsi.hu
2013. December 05. Thursday, 08:43 Szerző: nukeadmin (2320 olvasás)
Az IMAGINE használataRégi ismerősünk, Szabó János új oldalt hozott létre a http://www.tanitobacsi.hu/ címen, és egy új játékkal is megörvendeztetett minket.

(Tovább... | Értékelés: 1)

Ízelítő a feltöltött munkákból
2011. June 20. Monday, 13:53 Szerző: nukeadmin (3697 olvasás)
IMAGINE portál újdonságok

Kedves Látogatók!

Portálunkon a regisztrált felhasználók (gyerekek és tanárok egyránt) megoszthatják egymással az Imagine Logo-ban készült munkáikat. Ehhez  a Projekt/Kép feltöltése ikonra kell kattintani a bal oldali menüben. A feltöltött Imagine projektek, vagy Logomotion képek/animációk - az adminisztrátor jóváhagyása után - különböző albumokban érhetők el regisztrált felhasználóink számára

Kedvcsinálóként néhány - főként gyerekek által készített - projektet ajánljuk a látogatók figyelmébe:

Képek/Animációk

Jó Logózást kívánunk mindenkinek!(Tovább... | Értékelés: 3)

cikk: Utazás a Mandelbrot-halmazba
2011. June 20. Monday, 13:08 Szerző: nukeadmin (2852 olvasás)

A Fraktálok világát sokan, sokféle módon szemléltették már, elég ha megnézzük a Google találati oldalát.

De mit is nevezünk fraktálnak?

“A fraktálok a matematikatörténet során már az 1880-as évektől kezdve fellelhetőek, igaz, csak mint egyedülálló, egymástól elszigetelt matematikai érdekességek és ellenpéldák. Jelentőségükre Benoit B. Mandelbrot amerikai matematikus figyelt fel, ő gyűjtötte ezeket a matematikai “kakukktojásokat” egy csoportba, és ő nevezte el őket 1975 körül fraktáloknak. A fraktál szó a latin fractus szóból származik, melynek jelentése törött, töredezett. Olyan alakzatokat, ponthalmazokat nevezett így, melyek lényegesen szabálytalanabbak, összetettebbek, töredezettebbek a klasszikus geometriában előforduló alakzatoknál.” Forrás: Lógós Ecsetvonások tananyag.

Ha például megnézzük az imént idézett tananyag 7.leckéjét, láthatjuk, hogy a Logó nyelv segítségével milyen egyszerűen lehet látványos fraktálokat készíteni. Hasonló fraktál rajzolási feladatok rendre megtalálhatók a különböző munkafüzetekben, illetve versenyfeladatokban.

Az idei HungaroLogo konferencia egyik előadója, Pavel Boytchev egy még látványosabb módját választotta a Fraktálok szemléltetésének.

Pókhálóra emlékeztető fraktál

A fenti kép egy olyan videóból származik, amelyben a szerző a Mandelbrot-halmaz alkotóelemei által inspirált fotorealisztikus képeket is elhelyezett, amelyek még látványosabbá teszik a bemutatót. De erről mindenki maga is meggyőződhet, ha megnézi az alábbi -mindössze 5 perces - videót.

Érdekesség, hogy a videó egy olyan 3D-s Logó környezetben (ELICA Logó) készült, amely Pavel Boytchev saját fejlesztése.(Tovább... | cikk | Értékelés: 0)

Imagine Logo súgó Windows 7 alatt
2010. September 27. Monday, 16:41 Szerző: nukeadmin (6899 olvasás)
Az IMAGINE használata

Amennyiben Windows 7 operációs rendszeren használjuk az Imagine Logót, a súgó megtekintéséhez telepítsük a Microsoft weboldalán található WinHlp32.exe programot!(Tovább... | Értékelés: 4.41)

cikk: Imagine Logo letöltése
2009. January 12. Monday, 10:11 Szerző: nukeadmin (113357 olvasás)
Az IMAGINE használata

Az Imagine Logót a http://logo.sulinet.hu/license.html oldalról lehet letölteni. Ehhez a lap alján el kell fogadni a licensz feltételeket, ezután a telepítőkészlet a saját gépre letölthető.(Tovább... | cikk | Értékelés: 3.92)

Képzeld el! könyvsorozat
2007. May 22. Tuesday, 20:35 Szerző: nukeadmin (5940 olvasás)
Az IMAGINE használata

Az ABAX Bt. kiadásában megjelent a Képzeld el! sorozat algoritmusokkal és játékokkal kapcsolatos kötete, amely az IMAGINE LOGO segítségével vezeti be az olvasót az algoritmusok és játékkészítés világába.

A kiadványt a www.abax.hu/imagine/ címen meg is lehet rendelni, sőt bele is lehet olvasni. Aki megvásárolja a könyvet, mintaprogramokat is letölthet, de vannak olyan alkalmazások is (pl. aktuális érettségi feladat (SMS) megoldása), amelyeket regisztráció után bárki szabadon letölthet.(Tovább... | Értékelés: 5)

cikk: Comlogo -> Imagine alapszavak
2006. October 10. Tuesday, 10:41 Szerző: nukeadmin (9923 olvasás)
Az IMAGINE használata

A fenti alkalmazás segítségével megkereshetjük, hogy az adott Comlogo alapszónak mi az alternatívája az Imagine rendszerben.

A Comlogo és Imagine alapszavainak különbségekről többet is olvashatunk a Sulineten megjelent cikkben.(Tovább... | cikk | Értékelés: 4.07)

cikk: Háttérfolyamatok az Imagine-ben
2006. October 02. Monday, 16:18 Szerző: nukeadmin (5202 olvasás)
Az IMAGINE használata Cikkünkben a különböző háttérfolyamatokban rejlő lehetőségeket kívánjuk bemutatni, egy egyszerű példán keresztül.

(Tovább... | cikk | Értékelés: 5)

  

Imagine portál: Copyright© 2005 ELTE TeaM labor. Minden jog fenntartva.

Az IMAGINE szoftverre vonatkozó felhasználói jogok jogosultja a szerzőkkel kötött megállapodás alapján az Educatio kht.

Imagine angol verzió: Copyright © 2001 Andrej Blaho, Ivan Kalas, Lubomír Salanci, Peter Tomcsányi. Minden jog fenntartva.

Imagine magyar verzió: Copyright© 2005 ELTE TeaM labor: Abonyi-Tóth Andor, Turcsányi-Szabó Márta, Windisch József. Minden jog fenntartva.

A szoftver csomagban található média elemek
Copyright 2001 Logotron Ltd.U.K.Minden jog fenntartva.
Copyright © 2001 Andrej Blaho, Ivan Kalas, Lubomír Salanci, Peter Tomcsányi. Minden jog fenntartva.
Copyright© 2005 ELTE TeaM labor: Abonyi-Tóth Andor, Turcsányi-Szabó Márta, Windisch József. Minden jog fenntartva.


eXTReMe Tracker

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.12 másodperc